Koken video tutorials
Garnalenkroketten maken - video tutorial
Hoe maak ik een goede roux? Hoe maak ik van die roux een ragout voor garnalenkroketten? Gebruik ik koude of warme garnalenbouillon? Welk paneermeel moet ik gebruiken? Hoe vaak moet ik paneren?
Garnalenkroketten maken - video tutorialRunderbouillon maken - video tutorial
Hoe maak ik een runderbouillon? Schenkel als basis voor soep. Hoe maak ik een heldere soep?
Runderbouillon maken - video tutorialGarnalenbouillon maken - video tutorial
Hoe maak ik garnalenbouillon m.b.v. garnalendoppen? Welke andere ingrediënten moet ik daarbij gebruiken?
Garnalenbouillon maken - video tutorialGehaktballen maken - video tutorial
Hoe maak ik een ouderwetse Hollandse gehaktbal? Wat voor gehakt kan ik het beste gebruiken?
Gehaktballen maken - video tutorialRisotto maken - video tutorial
Risotto met champignons. Arborio of een andere rijst? Hoeveel bouillon toevoegen? Afmaken van de risotto.
Risotto maken - video tutorialVerse pasta maken - video tutorial
Hoe maak ik pastadeeg? Welke meelsoorten gebruik je. Hoe werkt een pastamachine? Lasagna vellen maken. Spaghetti of tagliatelle maken.
Verse pasta maken - video tutorialFocaccia maken - video tutorial
Hoe maak je brooddeeg. Wat voor gist gebruik je en hoe lang moet het deeg rijzen? Toevoegen van olijfolie, olijven, oregano, knoflook en tijm. Hoe lang en op welke temperatuur bak ik hem in de oven?
Focaccia maken - video tutorialDressing maken - video tutorial
Waarvoor gebruik je een dressing. Dressing maken met o.a. zonnebloemolie, olijfolie en sherryazijn. Peterselie veilig snijden.
Dressing maken - video tutorialAardappels koken - video tutorial
Welke aardappel gebruik je? Wat is het verschil tussen een Doré en een Nicola aardappel? Hoe schil je aardappels? Het ontpitten van aardappels. Hoe lang moeten ze koken?
Aardappels koken - video tutorialPaneren - video tutorial
Een krokant korstje maken aan wit vlees. Voorbereiden van het vlees. Pletten van het vlees. In de bloem en via de losgeklopte eieren in het paneermeel. Het bakken van de schnitzel.
Paneren - video tutorialPatat maken - video tutorial
Welke aardappel? Het veilig snijden van de aardappel. Het droog maken van de aardappel-stukjes. Voorbakken en afbakken. Hoe lang en op welke temperatuur? Wanneer is de patat gaar? Welk vet gebruik ik?
Patat maken - video tutorialAardappelpuree maken - video tutorial
Een kruimige aardappel (Doré) of een stevige aardappel (Nicola). Hoe schil ik aardappels? Aardappels ontpitten. Aardappels koken. Wanneer is deze gaar? Hoe maak ik ze tot puree en welke ingrediënten gebruik ik?
Aardappelpuree maken - video tutorialBlancheren - video tutorial
Waarom blancheren? Hoeveel water moet ik gebruiken? Waarom moet ik ijskoud water of ijswater gebruiken?
Blancheren - video tutorialMayonaise maken - video tutorial
Wat is verschil tussen zelfgemaakte en kant-en-klaar mayonaise? Wat zijn de basis ingrediënten? Hoe scheid ik een dooier van het eiwit ? Gebruik van yoghurt of kwark. Frisser maken met citroensap. Verse eieren of gesteriliseerde eieren voor langere houdbaarheid.
Mayonaise maken - video tutorialVoor onderstaande items zijn wij op zoek naar bedrijven/professionals die ons kunnen ondersteunen in de productie van onze video tutorials. Indien u interesse heeft neemt u dan contact met ons op.
- Pasta koken - Verpakte pasta “al dente” koken.
- Voedsel invriezen - Algemene tips voor het invriezen van voedsel.
- Voedsel wecken - De ouderwetse manier om producten te conserveren
- Jus de veau maken