Nagels knippen van een kat - video tutorial

Wanneer en waarom moeten de nagels geknipt worden? Waarmee knip ik de nagels? Hoeveel moet ik er af knippen?

Volledige handleding nagels knippen van een kat

  • nagels_knippen_kat_1Natascha Keizer
    Honden- en kattentrimster
  • nagels_knippen_kat_2We gaan zo de nagels knippen van de kat. Bij de meeste katten hoeven de nagels niet geknipt te worden. Maar bij de ouderen of de katten die heel veel binnen zijn en weinig aan de krabpaal krabben moet er toch een puntje van de nagels afgeknipt worden. We gebruiken daarbij een nageltang die speciaal voor de katten gebruikt kan worden. Deze is te verkrijgen in de dierenwinkel. Heeft u deze niet dan kunt u ook eventueel een klein nageltangetje gebruiken.
  • nagels_knippen_kat_3Voor het nagels knippen van de kat moet je dus echt alleen een heel klein puntje eraf knippen. Bij het fixeren van de kat, probeer het met z’n tweeën. Dit is een hele makkelijke kat, dus hiermee kan ik het goed voordoen.
  • nagels_knippen_kat_4Met het uitduwen van het nageltje moet je even op het kussentje duwen en dan komt het nageltje tevoorschijn. Kijk goed uit voor het leven. Als je daarin knipt gaat het bloeden en dat gaat de kat niet fijn vinden.
  • nagels_knippen_kat_5Zo knippen we de nagels van een kat die te lang zijn. Vindt u het eng of een beetje spannend om te doen, bel een dierenarts of ga naar de hondentrimster want die knipt ook de nagels van een kat.
testarticle