Nagels knippen van een hond - video tutorial

Wanneer en waarom moeten de nagels geknipt worden? Waarmee knip ik de nagels? Hoeveel moet ik er af knippen?

Volledige handleiding nagels knippen van een hond

  • nagels_knippen_hond_1Natascha Keizer
    Honden- en kattentrimster
  • nagels_knippen_hond_2De nagels van een hond moeten regelmatig geknipt worden. Het ligt wel een beetje aan het ras en of ze veel op zachte grond uitgelaten worden. Hoe ouder de hond wordt, hoe slechter de stand van de poten wordt waardoor de nagels steeds minder de grond gaan raken en dus moeten ze goed bijgehouden worden.
  • nagels_knippen_hond_4Bij het nagels knippen van de hond gebruik je speciale nageltangen. Deze tang gebruik ik in principe voor kleine tot middelgrote honden….
  • nagels_knippen_hond_5….en deze tang gebruik ik echt voor de grote honden. Het ligt ook een beetje aan de dikte van de nagels. Deze kan echt hele dikke stevige nagels aan.
  • nagels_knippen_hond_7Voor het knippen van deze nagels gebruik ik een iets kleinere schaar. De nagels van een hond zit ook een leven in. Kijk goed uit dat je niet op het rode gedeelte terechtkomt. Probeer dus eerst een klein puntje eraf te knippen. Gaat dat goed dan kan er steeds een stukje meer af.
  • nagels_knippen_hond_8(nogmaals) Pas goed op dat je niet in het leven gaat zitten. Ga dus niet te dicht tegen het rode randje aanzitten. Kom je in het leven terecht en het gaat flink bloeden dan moet je naar een dierenarts om het dicht te laten branden.
  • nagels_knippen_hond_1Zo knippen we de nagels van de hond. Alle nagels die te lang zijn kun je dus totaan het leven afknippen. Vertrouwd u het niet, vindt u het eng om te doen, bel even een dierenarts of ga naar uw hondentrimster die knipt ook de nagels van uw hond.
testarticle